Uit liefde voor de wijn...

Ontstaan en officieel gestart in oktober 2003.

De naam “HORUS” is afgeleid van de Egyptische godheid Horus. Zijn ogen hadden volgens de overlevering de kleur van wijn (hij werd afgebeeld met ’n wit en ‘n rood oog). Tevens is HORUS de naam van de eerste met name genoemde wijngaard; de voorloper van de 'appellation contrôlée’.
HORUS WIJNEN is uit passie voor wijn ontstaan.

Door mijn werk in de restaurantwereld - La Pìdola en Restaurant Hemingway (Bergen op Zoom), Eetcafe het Voske (Breda) en Restaurant La Coquille (Eilat - Israël) - ben ik besmet geraakt met het “wijnvirus”. Dit resulteerde in het volgen van diverse wijnopleidingen waaronder onze nationale Vinologenopleiding die met succes in 1996 werd afgerond. Het vinden van de ideale wijn-spijs combinatie staat in mijn werk maar ook in mijn vrije tijd altijd hoog op de agenda. Studiereizen en bezoeken aan verschillende wijnbedrijven en gebieden zorgen er voor dat HORUS WIJNEN op de hoogte blijft van trends en ontwikkelingen in de wijnwereld.
HORUS WIJNEN is dan ook altijd op zoek naar karaktervolle wijnen met een eigen stijl en zeker zo belangrijk; wijnen met een goede prijs-kwaliteitverhouding!

Gezondheid en op het goede leven!

Guus van Dijk